Bladmuziek JN

Het bedenken en uitwerken van muziek is voor mij (als amateur) gewoon een aangename en ontspannen bezigheid. Ik doe dit graag. Via deze pagina deel ik gratis mijn muziek met hen die er belangstelling voor hebben.

Op dit moment ben ik de uitgaven van de bladmuziek aan het herzien en updaten. Binnenkort komen de pdf- en mp3-bestanden op deze pagina weer online.

Allegro Majestoso JN 

14 - Allegro Majestoso pour orgue 

Improvisatie Psalm 118 JN 

13 - Orgelimprovisatie Psalm 118: Inleiding, Canon, Trio, Carillion, Toccata, Koraal

Quarte Pieces JN 

12 - Quatre Pièces: 1. Ariette, 2. Communion, 3. Lamento, 4. Mantra prayer. Deze muziek is zeer geschikt om te spelen tijdens missen/vieringen. (De speeltijd van elk deeltje is ong. 4 minuten).

Acceptation kaft JN 

 11 - Acceptation = improvisatie op een fragment uit "de Winter" van Peteris Vasks

Thema met 4 korte variaties JN 

10 - Thema met 4 korte variaties voor orgel

Piece Tragique JN 

09 - Pièce Tragique pour orgue

Reflection 2 

08 - Reflection = meditatieve muziek voor orgel

La Notte voorpag JN 

07 - La Notte = Muziek voor hobo en orgel/piano 

Kaft Piece Mystique 

06 - Pièce Mystique

Gravement kaft

05 - Gravement = Grave of Gravement betekent in de muziek 'ernstig'. Het zegt iets over de stemming, de algehele sfeer van dit muziekstuk.

04 - 

Desire and joy Kaft JN 

03 - Desire and joy = Een (Hollandse) improvisatie over Psalm 45, waarin o.a. het verlangen en de vreugde naar een geliefde wordt beschreven. In het eerste deel van de improvisatie klinkt het verlangen door, in het tweede deel de vreugde.

Trois Meditations JN 

02 - Trois Méditations = Eenvoudige meditatieve orgelmuziek, bedoeld voor bezinnende momenten.

Toccata Elena omslag  beluisteren 

01 - Toccata Elena = Op 13 april 2017 ben ik opa geworden van kleindochter Elena. Als een muzikaal cadeautje voor haar heb ik de 'Toccata Elena' gemaakt. Gewoon een uiting van blijdschap. Tijdens een concert op 12 augustus 2017 heb ik deze muziek (in aanwezigheid van Elena) voor het eerst voor publiek gespeeld. Een journalist die toevallig in de kerk kwam, schreef erover in een artikel.